Saç Kavurma Nasıl Yapılır

Eti yumuşak hale getirebilmek için önceden haşlamanızı öneririz.

Saç Kavurma Malzemeleri:
1 kilogram kuşbaşı et
5 adet sivri biber
2 adet kuru soğan veya 10 adet arpacık soğan
2 adet domates
Bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çok az miktarda sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik

Saç Kavurma Hazırlanışı: Sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım. Kuşbaşı etimizi de şayet büyükse küçültelim. İsterseniz etleri önceden düdüklü tencerede haşlayın. İsterseniz direk saç veya teflon tavaya atalım.

Etlerimiz çiğ ise kendi suyunu çekene kadar kavuralım. Bir miktar ayçiçeği yağı dökelim. Soğanları atalım biraz soteleyelim ve daha sonra domates ve biberleri ekleyelim.

Güzelce kavuralım ve en son kekik, karabiber ve tuzunu ekleyelim. İsterseniz bir tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim. Sebzelerimiz ve etlerimiz güzelce kavrulana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Share on Google Plus

About En Kadınca

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder